FBI-direktör Christopher Wray gav den allvarliga varningen när underrättelsechefer och politiker möttes vid den årliga säkerhetskonferensen i München på söndagen.

Krig som pågår i Ukraina och Mellanöstern var i fokus på konferensen – men Wray uppmanade ledarna att inte förlora synen på ett subtilare hot.

Han sade att Pekings plan att i hemlighet installera teknik inom USA:s kritiska infrastruktur har blivit ett betydande hot mot nationell säkerhet.

Kinas cyberattacker har vuxit till en ”större omfattning än vi tidigare sett”, har FBI-direktören rådgivit bland rädslor för att USA:s infrastruktur är under hot.

Säkerhetskonferensen i München tar upp kritiska hot

Christopher Wray gav den allvarliga varningen när underrättelsechefer och politiker möttes vid den årliga säkerhetskonferensen i München på söndagen, enligt Wall Street Journal.

Krig som pågår i Ukraina och Mellanöstern var i fokus på konferensen – men Wray uppmanade ledarna att inte förlora synen på ett subtilare hot.

Bekymmer över Pekings hemliga teknikplaner

Han sade att Pekings plan att i hemlighet installera teknik inom USA:s kritiska infrastruktur har blivit ett betydande hot mot nationell säkerhet.

Volt Typhoon: Toppen av isberget

Wray citerade Volt Typhoon, smeknamnet på det kinesiska hackarnätverket som infiltrerade USA förra året, men sade att det bara är ”toppen av isberget.”

Utbredningen av Kinas cyberattacker

”Det är en av många sådana ansträngningar från Kina,” berättade han för konferensen. Wray tillade att Kina alltmer infogar ”offensiva vapen inom vår kritiska infrastruktur, beredda att attackera när Peking bestämmer att tiden är rätt.”

Detaljer om Volt Typhoon och dess konsekvenser

Under ”Volt Typhoon” har Pekings militär grävt sig in i mer än 20 stora leverantörer under det senaste året, inklusive ett vattenverk på Hawaii, en stor hamn på västkusten och åtminstone en olje- och gasledning, avslöjade analytiker för några veckor sedan.

Cyberhot och strategier för att bemöta dem

”Det är mycket tydligt att kinesiska försök att kompromettera kritisk infrastruktur delvis är för att förbereda sig för att kunna störa eller förstöra den kritiska infrastrukturen i händelse av en konflikt,” sade Brandon Wales från Department of Homeland Security’s Cybersecurity and Infrastructure Security Agency.

Microsoft avslöjar kinesiska cyberattacker i Guam

I maj avslöjade Microsoft kinesiska försök att infiltrera dussintals sektorer i Guam, USA:s närmaste territorium till Taiwan.

’Five Eyes’-säkerhetsalliansen ger råd om cybersäkerhet

Den månaden erbjöd ’Five Eyes’-säkerhetsalliansen mellan USA, Storbritannien, Kanada, Australien och Nya Zeeland ny rådgivning till företag om hur de kan hålla sina system säkra.

Utmaningar och framtida strategier mot cyberhot

Men nya krav på att stater ska rapportera om cyberhot mot deras offentliga vattensystem har dragits tillbaka av Environmental Protection Agency inför domstolsutmaningar mot federal ”överträdelse”.

Historisk bakgrund och utvecklingen av Kinas cyberkrigföring

Peking har en lång historia av cyberkrigföring med Väst och lyckades stjäla kritisk kontrolldata från den kanadensiska gasledningsoperatören Telvent efter att ha brutit sig igenom dess brandvägg 2012.

Fokus på små företag och framtida risker

Eric Goldstein från Cybersecurity and Infrastructure Security Agency berättade för Washington Post att många mål är ”inte nödvändigtvis de som skulle ha en omedelbar relevant koppling till en kritisk funktion som många amerikaner är beroende av.

 

Kategorier: ItSäkerhet

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *